Scheiden en mediation

Als je op een moment in je leven komt dat je niet meer samen verder wil, dan kun je in Nederland kiezen voor een scheiding. Afhankelijk van je burgerlijke stand ( samenwonend, geregistreerd partnerschap of huwelijk) en of er wel of geen kinderen betrokken zijn moet je een aantal stappen doorlopen om te kunnen scheiden. Wat je situatie ook is, er komt veel bij een scheiding kijken. Niet alleen op emotioneel vlak, maar zeker ook op financieel en juridisch vlak.

Vragen als: Wat moet ik allemaal regelen? Hoe ziet mijn financiƫle situatie eruit na de scheiding? Hoe verdelen we onze bezittingen? Hoe zit het met mijn pensioen? Waar moet ik wonen en hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van de scheiding? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je mee te maken krijgt zodra een van jullie besluit te willen scheiden. Doordat dit alles tegelijk komt, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. CMB Mediation kan jullie hierbij helpen.

In alle rust lopen jullie de stappen van het scheidingsproces door en krijgen jullie van A tot Z begeleiding bij de diverse stappen. Samen met onze mediator geven jullie invulling aan jullie scheiding en bouwen jullie de eerste weg naar een nieuwe toekomst.